Kollegium

Du kan bo på kollegium

Kollegium er en del af Uddannelsescenter Mariebjerg, og ligger på adressen Burvej 2, 7570 Vemb.

Det hører hjemme under samme tag som en del STU-undervisningen. (På STU går der både elever fra vores kollegium og dagelever, der bor andre steder.)

Du kan også bo på vores kollegium, hvis du har brug for at træne forskellige ting, f. eks madlavning, tøjvask og sociale kompetencer. En stor del af beboerne går på STU, men det er ikke en betingelse for at bo her.

Formål

Målet med et ophold er, at du bliver så selvstændig som muligt og klar til voksenlivet. På vores kollegium får du hjælp til det, du har brug for. Det kunne være hjælp til:

  • Opretholdelse af døgnrytme
  • Rengøring og tøjvask
  • At vedligeholde og/eller opsøge nye fritidsaktiviteter
  • Kost og motion
  • Egen-omsorg
De fysiske rammer

Vores kollegium ligger naturskønt med Storåen og anlægget i baghaven. Der er få minutters gang til togstationen, hvorfra der er mulighed for at komme til blandt andet Holstebro, Skjern og Lemvig.

Der er værelser i stueplan, på 1. sal samt i den tilhørende villa. De fleste værelser i hovedbygningen har eget bad og toilet. I villaen og få værelser i hovedbygningen deler 2-3 personer dette. Der er fælleskøkkener flere steder, og derudover er der vaskekælder med vaskemaskiner og tørretumblere. Der er flere dagligstuer med tv samt en multisal. Derudover er der mulighed for at bruge undervisningslokalerne til forskellige aktiviteter uden for skoletiden.

Udearealerne indeholder blandt andet en større sø, bålplads, shelters, trampolin, fodboldbane, sansegynge samt stor terrasse med blandt andet grill. Ikke langt herfra er et lækkert anlæg med legeplads. I nærheden findes også en sportshal med diverse aktiviteter og et fint motionscenter. Der er mulighed for at gå ud i haven eller på altanen på 1. sal. fra fællesrummet. Alrummet/stuen indbyder til hygge og fælles aktiviteter som f.eks. bordfodbold og spil. Der er tilknyttet en bus og flere biler til kollegiet, som kan bookes af personalet til ture.